Миронюк Ю. В. Сучасні менюоніми: структурно-семантична проєкція. У кваліфікаційній праці присвяченій дослідженню сучасних менюонімів
присвячено увагу структурно-семантичним особливостям лексем на
позначення страв та напоїв, зафіксованих у меню сучасних закладів
харчування, тобто менюонімів. Зокрема праналізовано історію формування
сучасної системи українських менюонімів, окреслено принципи класифікації
груп лексики на позначення їжі та напоїв, здійснено лексико-семантичний та
структурний вимір зафіксованих менюонімів, а також схарактеризовано
основні способи й засоби номінації лексем, які виступають на позначення назв страв та напоїв.
In the qualification work devoted to the study of modern menuonyms, attention is paid to the structural and semantic features of tokens for food and
beverages, recorded in the menus of modern restaurants, ie menuonyms. In
particular, the history of formation of the modern system of Ukrainian menuonyms
is analyzed, the principles of classification of vocabulary groups to denote food and
drinks are outlined, lexical-semantic and structural measurement of fixed
menuonyms is carried out. The menu of modern restaurants in Kyiv was taken as the
material base of menu names. The paper analyzes the opinion of consumers and their
motivation when choosing the name of a dish or drink.