У вступі обґрунтована актуальність теми, визначені предмет, мета і завдання роботи, розкрита теоретична і практична значимість. У першому розділі розглянуто теоретичні основи використання інноваційних технологій у ресторанному бізнесі, охарактеризовано сучасні тенденції та напрямки їх розвитку. В аналітичному розділі проведено дослідження впровадження інноваційних технологій у ресторанний бізнес США, здійснено порівняльний аналіз з українським ринком. У третьому розділі висвітлено практичні рекомендації щодо впровадження інноваційних технологій у ресторанному бізнесі України, а також проаналізовано їх вплив на ефективність та конкурентоспроможність підприємств.
The introduction substantiates the relevance of the topic, defines the subject, goal and objectives of the work, reveals the theoretical and practical significance. The first section examines the theoretical foundations of the use of innovative technologies in the restaurant business, characterizes current trends and directions of their development. The analytical section conducts a study of the introduction of innovative technologies in the US restaurant business, and conducts a comparative analysis with the Ukrainian market. The third section highlights practical recommendations for the introduction of innovative technologies in the restaurant business of Ukraine, and also analyzes their impact on the efficiency and competitiveness of enterprises.